Een verhaal van meer dan 130 jaar vakmanschap

Ons verhaal is er één van meer dan 130 jaar kwaliteit en ambacht! Al vier generaties lang maken wij met passie en vakmanschap de lekkerste vleeswaren en specialiteiten. Ons motto huisgemaakt, thuis gesmaakt dragen we uit in alles wat we doen. Van onze charcuterie, bereide gerechten tot onze traiteurgerechten, alles huisgemaakt volgens unieke recepten, smaakvol en van topkwaliteit. 

Kom langs en proef het verschil van écht ambachtelijk vakmanschap!

Overons

Slagerij Mestdagh Moonens, da's 4 generaties vakmanschap in Pittem.

1893

De slagerij werd gesticht door Julius en Emilie-Marie Braekevelt-Braekevelt in 1893. 
Na de dood van Julius hield ‘Mietje’ de winkel verder open.

1920

Na de oorlog verloor ze haar woning en trok met haar 3 kinderen naar de Doelstraat tot in 1920. Daarna verbleven ze in de woning van juwelier Erard in de Verbieststraat.

1925

Zoon Maurice nam met Jeanne Maertens de beenhouwerij over in 1925. Ook zijn tweede vrouw Cécile en later haar zoon Jacques hielpen de slagerij naar een bloei tot 1965.

1965

Jacques en Neli breiden de zaak verder uit, inspelend op nieuwe trends als vlugklaar gerechten en traiteurdienst.

1986

In 1986 nam dochter Caroline samen met echtgenoot Jan Mestdagh de slagerij over. 

2011

Na 25 jaar voortreffelijk werk en steunend op goeie faam was in 2011 de tijd rijp voor een nieuwe fase: een volledig nieuwe winkel in de Tieltstraat. Met een sterk uitgebreid aanbod en voortdurende garantie op topkwaliteit.

2022

Vandaag in 2022 zetten dochters Julie en Louise, samen met de vriend van Louise, Lukas de zaak verder. Verwacht je aan nog meer lekker verse gerechten en delicatessen!

Ons kwaliteitsvlees, vlees
van Belgische bodem

In ons atelier versnijden we zelf al ons vlees, alles altijd mooi ontvliest en opgekuist.
Direct klaar voor jullie om mee aan de slag te gaan en de lekkerste gerechten op tafel te zetten.

 

Duroc D'olives verkrijgbaar bij Slagerij Mestdagh Moonens in Pittem

Varkensvlees - Duroc d'olives

Mals, gezond en buitengewoon lekker!
Het varkensvlees van Duroc d'olives is uitzondelijk sappig en mals. Dat komt door het unieke varkensras én de specifieke voeding: olijfolie en een mix van pure zaden en granen.

Bij Belgische telers gekweekt, mét de welzijn van de dieren voorop!
Belgisch wit-blauw verkrijgbaar bij Slagerij Mestdagh Moonens in Pittem

Rundsvlees - Belgisch wit-blauw

Een uitzondelijke gespierd ras, dat zorgt voor het sappige vlees. Belgisch wit-blauw komt uit Midden en Hoog België.

Het vlees is niet alleen mager, maar ook cholesterolarm en het heeft van alle rassen de meeste onverzadigde vetzuren. Perfect voor een zachte, malse smaak op het bord.

Huisgemaakt en ambachtelijk

Wist je dat wij bijna al onze charcuterie zelf maken? Volgens unieke recepten die al 4 generaties in onze familie zijn.

Huisgemaakte chacuterie

Heerlijke bereidingen

Elke dag roeren we in onze kookpotten om voor jullie de lekkerste verse gerechten te creeëren. Puur, huisgemaakt en gevarieerd.

Gerechten voor elke dag, of culinair voor een diner met vrienden of familie.

Traiteur

Wie zijn we?

Louise

Louise

Louise verwelkomt iedereen in de winkel met haar stralende glimlach. Een vraag? Ze helpt je graag. Met haar eindeloze productkennis helpt ze je aan de juiste lekkernijen. Louise groeide op in de slagerij, studeerde in Spermalie en leerde alles over gastvrijheid in Boury***.
Lukas

Lukas

Onze chef en slager. Lukas roerde als sous-chef en rechterhand van de chef in de kookpotten van Boury*** en Sir Kwintin*. Zijn creativiteit en vakmanschap proef je elke dag in het lekkers in onze toog.
Julie

Julie

Ook Julie groeide op in de slagerij en kent het reilen en zeilen als de beste. Ze leerde het vak van haar ouders en tovert de lekkerste schotels op tafel. Als organisatorisch talent zorgt ze dat alles op wieltjes loopt in de slagerij.